Kvalitetssytemet i landbruket (KSL) er bondens eget system for å styre og dokumentere kvaliteten i gårdsdrifta, og er et viktig element for å kunne garantere en gjennomgående høy kvalitet fra dyret hentes på gården til det ligger som ferdige produkter i butikkhyllene.
Innmeldte slaktedyr uten aktivt KSL betyr også slakting uten KSL-godkjenning og trekk i avregningsprisen. Sørg derfor for å ha godkjent KSL før du melder inn dyr til slakt for å unngå trekk.
Sjekk om du har gjennomført egenrevisjon innen tidsfrist og evt. om du har avvik som ikke er lukket.
Skal du registrere tilbakemelding om egenrevisjon?
>
Link til KSL med innlogging
Er du innlogget i Landbrukskatalogen, bruk denne direktelenken:
>
KSL Din egen gard
Hvorfor er KSL viktig i egg- og kjøttproduksjon?
- Kundene øker kravet til dokumentert kvalitet og sporing
- Legge grunnlag for forbedringer på det enkelte bruk
- Bygge tillit for å sikre framtidig marked for Norsk kjøtt
- Synliggjøre hvordan Norske bønder driver.
Hva må du gjøre for å unngå KSL trekk:
- Utføre gjennomgang av drita (egenrevisjon) årlig. Dette skal meldes til KSL-sekreteriatet.
- Være villig til å motta KSL-revisjon
- Rette opp avvik etter KSL-revisjon som er relevante for kjøtt og eggproduksjon etter avtalte frister.
>
Matmerk - KSLstandarder, sjekklister og veiledere