Det er viktig at forbrukerne får god julemat med best mulig kvalitet til rett tid. I samarbeid med dere produsenter og våre kunder skal vi få til dette i år også. Det er utarbeidet en egen prisløype hvor både vekttillegg og priser i forskjellige vektgrupper justeres for å tilpasses salget. Dette er samme opplegg som bruker å komme hvert år, og det blir viktig for produsentene å tilpasse slaktingen til prisløypa for å oppnå best mulig resultat.
Det legges opp til følgende prisnedtrapping før jul og nyttår 2020:
30. november
Ingen planlagte endringer. Slakt grisen som vanlig, gjerne rundt ca. 120-125 kg levendevekt.
Det ytes vekttillegg på kr 0,90 per kg for gris mellom 77,1-92,0 kg.
7. desember
Gris 90,1-95,0 kg, ned kr 0,40 per kg.
Gris 95,1-105,0 kg, ned kr 0,70 per kg.
Gris over 106,1 kg ned kr 0,40 per kg.
Det ytes vekttillegg på kr 0,90 per kg for gris mellom 77,1-92,0 kg.
14. desember
Gris lettere enn 83,0 kg ned kr 0,40 per kg.
Gris 83,1-85,0 kg ned kr 0,60 per kg.
Gris 85,1-93,0 kg ned kr 0,90 per kg.
Gris 93,1-100,0 kg ned kr 1,10 per kg.
Gris 100,1-105,0 kg ned kr 0,60 per kg.
Gris tyngre enn 105,1 kg ned kr 0,40 per kg.
Det ytes vekttillegg på kr 0,90 per kg for gris mellom 75,1-85,0 kg.
Utslaktingsstrategi: Dette blir den siste slakteuka før julehandelen, så slakt alt som er over 72 kg ferdig slaktet, dvs ca 105 kg levendevekt.
21. desember
Gris lettere enn 81,0 kg ned kr 0,40 per kg.
Gris 81,1-83,0 kg ned kr 0,60 per kg.
Gris 83,1-85,0 kg ned kr 0,80 per kg.
Gris 85,1-90,0 kg ned kr 1,00 per kg.
Gris 90,1-100,0 kg ned kr 1,20 per kg.
Gris 100,1-105,0 kg ned kr 0,80 per kg.
Det ytes vekttillegg på kr 0,90 per kg for gris mellom 73,1-83,0 kg.
Siste slaktedag før jul blir tirsdag 22. desember.
28. desember
Det er ikke planlagte prisendringer denne uken, men heller ingen slakting. I forbindelse med at slaktelinja ble oppgradert i oktober, skal det nå legges nytt gulv på slakteriet, som medfører at det blir opphold i slaktinga denne uka.
Det er viktig å melde på grisen så tidlig som mulig, for det vil være noe begrenset kapasitet også med tanke på at det blir opphold i uke 53.
Dersom du har spørsmål rundt prisløypa, så ta kontakt med oss på slakteriet på telefon 74083700, evt postmottak@norsk-slakt.no.