Besøk hos svineprodusenter

Vi har hatt stort fokus på dyrevelferd den senere tiden, og ekstra stort fokus på gris i de siste årene, som har vært i medias søkelys. Over et halvt års tid har vi leid inn KLF's spesialveterinær, Karl Kristian Kongsted, som har besøkt alle våre svineprodusenter. Hovedoppgaven til Karl Kristian har vært å dokumentere at produksjonen foregår innenfor rammene som er vedtatt i forhold til god dyrevelferd og rapportere i etterkant til produsent og oss på slakteriet.

Publisert av Erik Bentzen

dyrevelferd
På et produsentmøte vi hadde i fjor på Stiklestad, kom det forslag om at vi måtte lage en usminket film som viste ærlig hvordan svineproduksjonen foregår hos noen av våre svineprodusenter. Denne ideen tok vi tak i, og vi bestilte KLF's Svein-Erik Eide, til å bli med Karl Kristian når han skulle ut på oppdrag for oss. Resultatet av dette har nå blitt sydd sammen til en liten film, som vi synes viser på en informativ måte om hvordan svineproduksjonen framstår hos disse produsentene.

De produsentene som filmet synes også at dette var en god ide, og har sett igjennom materialet og godkjent filmen. I tillegg til å publiseres på våre hjemmesider, har også KLF laget en egen versjon - hvor de promoterer mulighetene til å kjøpe denne typen tjenester som vi har gjort.

"Vi håper at denne usminkede filmen kan være med på å bygge tillit til forbrukerne om at dyre-velferden er høyt på prioriteringslista hos våre svineprodusenter", uttaler styreleder i MNS, Ståle Gausen. "Det er særdeles viktig for hele næringa at alle bidrar til å sikre en så god dyre-velferd som overhode mulig, og håper at initiativet fra MNS har bidratt positiv i den retningen".

Karl Kristian Kongsted konkluderer med at produksjonen hos våre svineprodusenter er god, og at dyras velferd er prioritert. "Det har vært en fornøyelse å diskutere fag på mine besøk i de trønderske besetningene, og jeg har blitt veldig godt mottatt", sier han - og anbefaler alle som lurer på hvordan norsk svineproduksjon skal fremstå, bør ta en kikk på filmen.

Filmen finner du på denne lenken.
logo Norsk slakt
Midt-Norge Slakteri AS
Kirkegata 70, 7600 LEVANGER
Telefon: 74 08 37 00
E-post: postmottak@norsk-slakt.no
Org.nummer: 968 932 683
nødslakt