Prisendringer på kort varsel

Vi i Midt-Norge Slakteri fikk nyheten om prisnedgangene på storfe og gris i går kveld, samtidig med dere produsenter. Dette går rett på økonomien deres, og vi har diskutert hva vi kan gjøre for å avlaste noe av dette tapet. Det er på storfe at prisendringene er mest dramatisk, og det er her vi vil gjøre tiltak.

Publisert av Erik Bentzen

storfe-03
Storfe som allerede er innmeldt til uke 34 tom. 37 vil bli betalt med et tillegg på kr 4,00. Kostnaden til dette dekkes av MNS og Grilstad.

Pris som virkemiddel for økt salg
Markedsregulator har lagt inn mye storfe og gris på reguleringslager, og begrunner prisnedgangen med at dette skal stimulere til økt salg. Det er en betydelig salgsnedgang på storfe og gris i år, og billigere kjøttdeig, karbonadedeig og bacon i butikk skal forhåpentligvis snu dette.

Årsaken til den dårlige nyheten
Det er en betydelig salgsnedgang på kjøtt i år, og det er mange grunner til dette. Folk har strammere økonomi, og matvarene har økt betydelig i pris. Det er en dårlig kombinasjon for vår bransje.

Vi mener at markedsordningene for kjøtt fungerer for dårlig, og at dette forverrer situasjonen unødvendig. Grilstad, MNS og resten av medlemmene i KLF har blant annet bedt om at prisen på ribbe må settes ned tidligere for å øke salget. Resten av grisen er det godt salg på, og med et bedre ribbesalg ville situasjonen på gris vært betydelig bedre.

KLF bedriftene selger 60 % av alt kjøttet som produseres i Norge, og det er veldig viktig at vår stemme blir tatt med i Nortura Totalmarked sine vurderinger. Vi håper at faglagene og landbruksdepartementet vil være med å se på løsninger som sparer dere produsentene for penger til markedsregulering. Pengene trengs på gården.
logo Norsk slakt
Midt-Norge Slakteri AS
Kirkegata 70, 7600 LEVANGER
Telefon: 74 08 37 00
E-post: postmottak@norsk-slakt.no
Org.nummer: 968 932 683
nødslakt