Innhenting av matkjedeinformasjon (MKI)

Publisert
dyrehelseportalen
I forbindelse med at slakteriene er pålagt å innhente matkjedeinformasjon (MKI) for å dekke forskriftskravene, ønsker vi å informere litt rundt dette.Matkjedeinformasjon (MKI) er informasjon om helsesituasjonen i en husdyrbesetning og for de dyr som skal slaktes. Dette er dokumentasjon alle husdyrprodusenter gjennom forskriftskrav er pålagt å dele, og slakteriene og Mattilsynet er pålagt å samle inn, minimum 24 timer før slakting. Produsenter er pliktige til å rapportere matkjedeinformasjon. Vesentlige deler av matkjedeinformasjonen kanaliseres gjennom Dyrehelseportalen. Midt-Norge...

Oppdatert prisløype for gris

Publisert
gris-01
Stengte grenser og flott grillvær har gitt god økning i salget av svinekjøtt. Markedet fremover ser også veldig lyst ut. Utkjøpsordningen av purker har samtidig redusert antall smågris i markedet, noe som gjør at svineprodusenten nå fremover vil få økte oppgjør.Planlagte engrosprisendringer høsten 2020 28. september (uke 40) opp kr 0,50 12. oktober (uke 42) opp kr 0,40 7. desember (uke 50) ned kr 0,40 14. desember (uke 51) ned kr 0,40 Økning i engrospris gjøres på bakgrunn av årets jordbruksoppgjør der partene ble enige om en økning i målpris på kr 1,46...

Slik får du best betalt for slaktegris

Publisert
gris-02
Utslaktingsstrategi og vekt med innmelding av slaktegrisVi har innført nye betingelser for gris, med blant annet endrede puljetillegg samt et vekt tillegg for å oppfordre til leveranser på gris mellom 77,1-92,0 kg. Slaktevekt utgjør ca 68 % av levendevekt. Det vil si at for å treffe slaktevekten som gir best betalt må grisen ved innmelding være mellom 107 - 128 kg levendevekt. Ta utgangspunkt i at grisen vokser ca 1 kg levendevekt om dag, slik at grisen da bør være 114-135 kg levende ved levering. Tilveksten vil være noe forskjellig fra besetning til...

Nye betingelser for gris

Publisert
gris-04
Vi har arbeidet over lengre tid med nye betingelser for gris, som blir gjort gjeldende fra 3. august. Endringene er ganske omfattende, og vi har involvert både eierne samt svinerådet i arbeidet med å få på plass en så god løsning som mulig. Vi håper alle våre svineprodusenter blir fornøyd med dette tilbudet.Her er en link til skrivet som viser de oppdaterte betingelsene våre; prisendringer-gris-aug-2020-2 Ta kontakt med oss på kontoret dersom du har spørsmål eller kommentarer til de nye betingelsene.

Inseminasjonskurs 17. september.

Publisert
livpurke-vign
Norsvin planlegger inseminasjonskurs på Thon Hotel Backlund i Levanger den 17. september. Den praktiske biten avholdes her på slakteriet i Levanger.Kurset er et dagskurs der man blant annet lærer om purkas anatomi og normale reproduksjon, brunsttesting, hygiene ved inseminering, bestilling av sæd etc. Det er også demonstrasjon av kjønnsorganenes anatomi og praktiske øvelser på organer. Alle som inseminerer gris i egen besetning eller i besetning der mange er ansatt som røkter må ha gjennomført inseminasjonskurs og ha tillatselse fra Mattilsynet. Dette er...
Siste nyhetssaker / Arkiv
Arkiv
logo Norsk slakt
Midt-Norge Slakteri AS
Kirkegata 70, 7600 LEVANGER
Telefon: 74 08 37 00
E-post: postmottak@norsk-slakt.no
Org.nummer: 968 932 683
nødslakt